Kaheksa, ptüi, kolm vaadet Asamale

Möödunud nädalavahetus oli vahva. Laupäeval alustasime oma jahti kaheksale Asama vaatele. Nimelt avastasime täiesti juhuslikult, et naaberlinnas Miyotas (kus toimuvad ka meile kõige lähemal olevad jaapani keele tunnid) on selline asi nagu Asama Hakkei – kaheksa punkti, kus on maha pandud post ja kust avaneb hea vaade Asamale. Otseloomulikult pidime me neid avastama minema!

Ainult, et me astusime natukene ämbrisse. Meil oli imetilluke kaart infobrošüürist ja üks jaapanikeelne blogi, mis on kirja pandud mitu aastat tagasi. Võtsime kohvi (nagu alati) ja sõitsime Shinrakuji pühamu poole, mille juures pidi asuma esimene valge post. Asama Hakkei oli meeldiv avastus ka juba sellepärast, et sealpool asuvad templid on meil põhimõtteliselt veel avastamata. Tuleb tunnistada, et meie ettevalmistus oli vähene ja fotokohta me ei leidnud. Aga sellest polnud midagi, sest Shinrakuji pühamu oli juba ise üks imeline koht! Nüüd tuleb kalendris ära märkida juulikuu viimane laupäev, et siis sinna festivalile minna. Piltide järgi tundub see üliäge! Ma juba ootan juulikuud nüüd!

Võtsime veel kohvi, jutustasime, naersime. Veetsime lihtsalt aega ja nuputasime, et kus võiks mõni neist postidest siis olla. Päev lõppes sellega, et me poste ei leidnud, aga leidsime internetiavarustest kaardi, kus kõik on natuke paremini ära märgitud. Et siis järgmisel päeval uuesti proovida.

Nii et laupäeval läksime uuele katsele. Me alustasime teisest Asama vaatest, mis tundus kõige lihtsamini leitav. Ometi suutsime me sellest esimese hooga üldse mööda sõita. Otsides päästis päeva Wizards Unite mäng, kus keegi selle posti on süsteemi kandnud – aitäh, tundmatu jaapanlane! Google Mapsil millegipärast neid Asama Hakkei tähiseid ei ole või siis ei osanud me neid leida. Kõige tipuks ei olnudki post enam valge! Need on vahepeal välja vahetatud.

Lisaks on see post autotee ääres ja no ei saa aru, miks see on niiviisi ära märgitud. Üle tee saamine oli omaette tsirkus, mida ma siin kirjeldama ei hakka, kuigi vaade oli tõepoolest päris ilus. Kõige ilusam on seal ilmselt siis, kui riis kasvab. Põhimõtteliselt asub see post JA (Jaapani põllumajandusühistu) riisikeskuse vastas üle tee.

Järgmisena võtsime ette vaatepunkt number nelja, mis polnud ka eriti kaugel. See asub Seiranji pühamu juures. Seiranji pühamu on pisike, suhteliselt mittemidagiütlev pühamu, mis ei avalda muljet ei suuruse ega millegi muu huvitavaga. See ehitati 1656. aastal ja selle taga on kõrgem koht, kuhu ongi post püsti pandud. Blogis, mille abil me seiklesime, on pilt tehtud suvel, kui seal õitsevad kosmosed. Meie käisime talvel ja suureks rõõmuks saime kuulata, kuidas krudiseb lumi jalge all.

Viimase vaatena läksime tagasi kõige esimest otsima. Seekord me õnneks teadsime, mis meil on vaja ja kuigi kaart suunas meid hirmuäratavalt kitsastele teedele (vaata pilti), siis leidsime oma shinto väravad ja Asama Hakkei tähise päris kiiresti. Ka see oli autoteeäärne koht, kus tuleb ettevaatlik olla. Minu arust on Asama mägi iga nurga alt vaadatuna ilus, aga ma olen ka erapooletu hindaja. Mulle meeldivad mäed!

Kui kõik kaheksa vaadet on nähtud, siis kirjutan veel ühe postituse ja püüan ka oma lemmiku välja valida. Lisapunkte saab vaade turvalise asukoha eest. Muidu on küll nii, et need vaatepunktid on külastatavad igal aastaajal, eriti Shinrakuji pühamu juures olev, kus kirsipuude õitsemise aegu võib lummatult end draakoni juurde unustada.

Ühe pühamu juures käisime laupäeval enne vaatejahti veel: see on Housyuini budistlik tempel, kus väärtustatakse muu hulgas ka elurõõmu. Suutrate asemel loetakse seal luuletusi.

Ja täna oli minul palju rõõmu. Kohale jõudis lausa kaks pakki Eestist – üks kodust ja teine Argo kirjastusest, kust ma omale lugemist tellisin. Nüüd on mul jälle hulgem väärt eestikeelset lugemist ja muid häid Eesti asju ka, juhhei! Elu on ilus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s