Ei, Tiina-sensei, ära vaata!!

Täna oli üle pika aja naeru täis päev. Hommikul mõtlesin Amélie Nothombi raamatutele ja itsitasin omaette. Esmaspäeva õhtust olen ma ocrengeri kasutaja, mis on päris naljakas, kui mõelda, et oleme Jaapanis olnud juba üle aasta ja ükski jaapanlane pole mulle selle kohta poole sõnagagi midagi öelnud. Selle äpi kaudu tulevad igasugused teavitused ja täna hommikul tuli ka üks.

Kuna me saime oma viienda taseme, siis mingi info andmine on vajalik. Niisiis palutakse meil kanda tööl (ja kodus?) maski, pesta käsi ja vältida rahvarohkeid ruume, kus õhk ei liigu. Ma parem ei kommenteeri seda teemat, aga ma usun, et te kujutate ette, mis mõtteid ja tundeid see tekitab. Tööle minnes oli ka naljakas tunne, eriti kui Facebooki uudisvoos igasugused põnevad postitused ilmuma hakkasid. Mõnikord ma kujutan ette, missugune oleks elu siis, kui ei teaks üle prefektuuri inimesi, kes sama töö peal on. Issand kui erinev kõik on. Mõni paneb koolid kinni, mõni arvab, et piisab ruumide desinfitseerimisest. Muidu elaks küll väga pisikeses mullis. Kui internetti ka poleks, siis ilmselt keegi mõnes kirjas ikka mainiks pandeemiat, aga muidu elaks täielikus infosulus.

Esimene tund oli mul täna vaba. Tegelesin esseega. Põhimõtteliselt sai see täna valmis, kuigi tunnen, et nii paljust saaks veel kirjutada. Aga ma tean, et ma ei jõua kõike õigeaegselt kirja panna, nii et parem piirdun sellega, et asi jääks terviklik.

Teine tund mängisime poodi, aga see oli kolmas tund, mis mu naerukrampides õpetajate tuppa saatis. Me mängisime ühte kordamismängu, mille tarbeks kasutame pisikesi valgeid tahvleid. Õpilased töötavad gruppides, kõik küsimused on aja peale ning nad peavad selle aja jooksul ülesande ära lahendama. Aega on 30 sekundist kuni ühe minutini, mitte rohkem. Ühel hetkel muutus üks poistegrupp aga väga ülemeelikuks. Kui ma nende vastuseid kontrollima läksin, hullenes see veelgi.

“Eii, Tiina-sensei, ära vaata!!” üritasid nad oma vastuseid kinni katta. Aga ma nägin ikka. Ja mul oli väga raske mitte naerda. Asi polnud isegi selles, mis seal kirjas oli (nemad arvasid, et see on väga kohatu, aga tegelikult oli see selle asja kõige viisakam variant, mida ma näinud olen), vaid selles kes kirjutas. Õpilasesinduse president! Pärast kuulsin kolleegilt, et nad ei tahtnud mulle oma kirjutist näidata, kuna ma olen veel noor ja süütu… See ajas veel rohkem naerma, sest ma olen ju abielunaine! Samas las arvavad, et ma olen noor ja süütu, siis käituvad korralikumalt 😀 Pärast naersin nii, et pisarad silmis.

Homsetest tundidest tühistati mul pooled ära, sest kolmandikud valmistuvad sisseastumiseksamiteks ning siis nad tahavad ise tegeleda kirjaliku õppimisega rohkem. Mul on väga hea meel, et mõni inimene on mõistlik ja tühistab tunni selle asemel, et ma lähen ja passin seal niisama. Ma küll parandan pärast nende õpilaste kirjutisi, aga see on täiesti teine asi, sest tegu on lõpp-produktiga ning ma ei sega nende mõtlemisprotsessi. Ja homme on palgapäev! Juba see on rõõmustamist väärt. Days of the Year ütleb, et homme on maasikajäätise päev ka, nii et mis seal ikka nukrutseda.

Muide, meil on siin juba valentinipäeva ootuses šokolaadid müügile ilmunud. Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja ostsin need planeetidega pulgakommid. Mõned olid päris head (Veenus, mis maitses nagu apelsin? ja Jupiter, mis oli nagu klassikaline tume šokolaad), aga mõnel oli päris kunstlik maitse küljes. Rääkimata sellest, et kui esimene sai põske pistetud, siis mees küsis, et kas see on ikka šokolaad, sest tekstuurilt tundus täitsa nagu plastik… Aga siis hakkas see sulama ja oli päris mõnus. Tähelaeva karp on mul alles eelmisest aastast – ma hoian selles oma järjehoidjaid, mida ikka aeg-ajalt juurde tuleb. Võib-olla organiseerin asjad ümber ning panen sinna hoopis muu pisikese pudi-padi. Igatahes, mulle meeldib see väga!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s