Chofukuji

Lõpuks ometi on reede. Ilm on endiselt hall ja pilvine ning telefon andis just jälle vihmahoiatust. Äpist hüppab teavitus ekraanile täpselt samamoodi nagu mõnikord maavärinate puhul. Neid oli meil ka hiljuti üks, mis hästi natuke tunda andis.

Täna peale tööd läksime Nataliaga Chofukuji templisse. See on kodule küll päris lähedal, aga ometi polnud me seal veel käinud. See budistlik tempel valmis 16. sajandil, kui Jaapanis valitses Muromachi ajastu. Mõte selle templi loomisest pärineb aga aastast 1489 pärast seda, kui Iwao kindluse veresauna korraldaja otsustas ülejäänud elu elada viksi ja viisakana. Vähemalt nii palju arvan ma selle abil, mis Google Translate sealsest infotahvlist välja luges.

20200710_164553(0)

Nagu ka kõikides teistes pühamutes, valitseb ka siin mõnus vaikus. Kuulda on vaid looduse hääli ja neidki vähe, sest praegu laulab vähem tsikaade kui suve lõpus. Palava ja päikeselise ilma puhul on pühamud need kohad, kust tasub otsida varju. Kui see jõle vihm ükskord otsa saab, siis hakkame piknike pidama. Üht tuleb vihma kohta ikkagi öelda: see on parem, kui Eestis. See on soe ja vähemalt ei lõika jäiselt läbi ihu luusse.

20200710_164356

 

Ka Chofukuji templi juures õitsevad mõned lilled. Need on sama veetlevad kui Teishoji juures, nii et laske silmal puhata ja kujutlege, et olete ka siin.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s