Lugemispäevik: Kuukassi koerused kosmoses

Oi kui vahva raamat see oli! Nägin selle kaanepilti ja teadsin, et pean selle raamatu läbi lugema. Õnneks oli see ELLUs olemas ja sain kohe laenata. Aga oh häda! Mingil põhjusel on piltidega raamatuid täiesti kohutav lugeda nii mu isiklikus kui ka tööarvutis. Tekst oli nii pisike, et isegi kui veebilehitsejaga suurendada või ELLUs ise teksti suurust suuremaks panna, siis ikkagi ei õnnestunud seda eriti palju loetavamaks teha. Täiesti juhuslikult läks aga nii, et tööl niisama katsetades avastasin ma võimaluse teha pildist copy ja paste. Kopeerisin pildi painti ja lugesin siis leht lehe haaval sealt. Natuke totakas, aga kui see töötab, siis pole ju loll lahendus. Pääsesin peavalust ja sain pilte palju paremini vaadata.

Mulle väga meeldisid raamatu illustratsioonid. Kuukass Kuka oli imearmas! Ja vahetusõpilane Toomas ka!

Pilt raamatust, autorid Joonas Sildre, Elina Sildre. Autori blogi leiab aadressilt https://joonassildre.tumblr.com/

Mulle väga meeldis, kuidas raamat räägib tänapäeva suurtest keskkonnaprobleemidest lihtsas ja lastele arusaadavas keeles, kujutades ette ka üht võimalikest tulevikest. Praegu UPUN ma peaaegu sõna otseses mõttes pakenditesse. Enne iga uue asja ostmist tuleb mul siin Jaapanis mõelda selle üle, kas ma ikka tahan selle pakendiga tegeleda. Kas ma üldse tean, millisesse prügikotti see pakend läheb? Väidetavalt siin pakend küll taaskasutusse, aga ausalt, iga küpsise eraldi pakendamine ja siis veel lisaks suurde pakendisse panemine käib närvidele. Isegi paljud jaapanlased on sellega nõus. Üks mu õpilastest kirjutas kõnevõistluse jaoks isegi kõne, kus ta rääkis plastiku liigtarbimisest ja sellest, kuidas ta iga kord käib poes oma kotiga. Kõige südantliigutavam oli muidugi see kui palju uusi sõnu ta õppis, sealhulgas microbeads jms. Mõne sõna tähenduse pidin ise ka üle vaatama, sest sellised teemad pole mulle üheski keeletunnis meeldinud. Olmeprügi saab kaks korda nädalas välja viia ja noh, seda on meile isegi rohkem kui küllalt. Aga samas on hea juhtida tähelepanu sellele, kui palju toitu läheb lõpuks ikkagi prügikasti. Restoranides ja mujal.

Ja siin raamatus olid kosmosepiraadid! Ja see keelekasutus! No nii hea, et nende tegelastega võiks terve sarja teha.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s