Tokyo Orientatsioon

Kogunemine avatseremooniaks

Iga JET peab kohustuslikus korras osalema orientatsioonil, mis toimub Keio Plaza hotellis Tokyos. See toimub kahe päeva jooksul ning on täis igasugust huvitavat infot. Infot, mis läheb ühel väga lihtsalt põhjusel paraku suurel osal meist ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Nimelt kannatame me kõik JET-lagi all ning päeva lõpuks hoiame veel hädavaevu silmi lahti.

Hommikusöök algas täna kell seitse, nii et seadsime eelneval õhtul kambakesi äratuskellad poole seitsmeks helisema. Kui minu kell helises, olin ma juba tund aega ärkvel olnud. Sõbranna aga magas teises toas sisse. Igatahes alustasime päeva varakult ning see möödus üsnagi ranget ajakava järgides.

Hommikusöök. Kohvi oli ka saadaval, aga sellel päeval eriti ei tahtnud.

Esimene päev keskendus teoreetilisemale poolele, kuulasime loenguid nii programmist üldiselt, võõrkeele õpetamisest (ja õppimisest) Jaapanis kui ka oma vaimse tervise eest hoolitsemisest. Loengute vahepeal olid mõnusad pausid, mille jooksul sõlmisime tutvusi teiste JETidega. Neid oli igalt poolt, kusjuures kõik balti riigid olid vist esindatud!

Orientatsiooni ajakava

Nagu ajakavast näha, on meie päevad tihedalt sisustatud. Kuna me kõik hakkame tööle erinevates koolides, on ka osad töötoad erinevad. Näiteks olin mina oma töötubades ainus eestlane, kõik teised olid kusagil mujal. Minul on ainult üks kool ja see on JHS – junior high school, meie mõistes siis põhikooli lõpuklassid. Teistel, keda ma tean on koolide nimekirjas ka vähemalt üks ES – elementary school, meie mõistes 1.-6. klass.

Eestlased ühte hoidmas!
Kohal on sadu uusi ALTe ja CIRe – abiõpetajaid ja rahvusvaheliste suhete koordinaatoreid. Meie ka!

Teise päeva tegevuste eest hoolitsesid MEXT (Hariduse, kultuuri, spordi, teaduse ja tehnoloogia ministeerium) ja British Council. Töötubade sisu ei kata muidugi kõike, mida me teadma peame, aga annab suuna kätte. Muide, avastasin soovitusliku kirjanduse seast raamatu, mille pidin eelmine semester läbi lugema. Kas arvate ära millise? Discourse Analysis For Language Teachers, autoriks M. McCarthy. Nii hea on olla siin teadmisega, et olen natukenegi ette valmistatud. Iga töötuba keskendus ühele osaoskusele ning sisaldas ka demotundi, kus meie olime õpilaste rollis.

Materjalid minu töötoast

Ja nüüd oleme teel Naganosse. Bussis tuleb veel natuke infot, aga need vaated. Lausa hingematvalt ilusad!

Vaade aknast bussisõidul

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s