Kolimisest ja perspektiivist

Mitte miski ei pane asju perspektiivi rohkem kui kolimine. Ja ehkki ma kolin Jaapanisse alles augustis, siis väiksem kolimine tuli mul juba nüüd ära teha. Kolin ühiselamus kuuks ajaks korrus allpoole. Siinelatud aja jooksul on asju muudkui juurde kogunenud, nii et nüüd pakin neid vähehaaval kokku ja muudkui imestan: kas mul on tõepoolest kunagi vaja olnud mitte kahte, vaid nelja komplekti voodipesu? või kuut arhiivikarpi täis olevaid õppematerjale ülikooliõpingutest? Hing väreleb natuke, et äkki neid viimaseid läheb ikka vaja, aga mõistus ütleb: viska minema; kes seda teab, millal sa tagasi tuled ja sul on ju need kõik digitaalselt ka olemas.

Kõige raskem on lahkuda raamatutest. Nii tahaks kogu riiuli endaga Jaapanisse kaasa võtta, aga paraku ei ole sellel muud mõtet, kui rahuldada minu raamatuarmastust. Kuna aga minnes on mul raha vaja (soovituslik summa on muide 2000-3000 USA dollarit, mis eurodes on umbes sama palju), siis mõned mu (peamiselt pehmekaanelised) raamatud otsivad uut kodu:

 • (broneeritud) Maureen Johnsoni “Shades of London” sarja kolm esimest raamatut. See sari räägib Rappija Jackist ja tema mõrvadest ja vaimudest. Esimest raamatut “The Name of the Star” olen korra lugenud, teised on täiesti uued. Uued sellepärast, et tegelikult lugesin ma sarja läbi raamatukogust laenutades ja ostsin raamatud alles hiljem, sest see sari meeldis mulle lihtsalt NII väga. Kuna keegi teine meil kodus eriti inglise keeles ei loe, siis on need ka lihtsalt riiulile seisma jäänud.
 • John Greeni “Paper Towns” ja “The Fault in Our Stars” – ühe korra loetud, kahe peale kokku tahaks saada 10 eurot, post automaati hinnas.
 • “Pure, White and Deadly”, mille autoriks on John Yudkin. Raamat räägib suhkrust ja selle mõjust. Raamatut on loetud täpselt kaks korda: ühe korra lugesin mina, teise sõber. 10 eurot ja nagu teiste asjade puhulgi on post hinnas.
 • (broneeritud) Kevin Brooksi “Lucas”. See oli esimene raamat, mis mind nutma ajas. See armas raamat on natuke viga saanud: esikaas on nurgast murdunud.
 • (broneeritud) Daniel Pennaci “Nagu romaan” – 10 eurot, post hinnas. Üks kord loetud ja nüüd ta istub kurvalt riiulis.
 • Erin Morgensterni “The Night Circus” – 10 eurot, post hinnas. Armastasin seda raamatut väga.
 • Otsuichi – “Summer, Fireworks and My Corpse” – 10 eurot, post hinnas
 • Otsuichi – “Goth” – 10 eurot, post hinnas
 • Merilin Taimre – “Mu süda kuulub kolmele: toidule, tervisele ja minule” – 7 eurot, post hinnas
 • ja noh, see nimekiri täieneb jooksvalt, tõenäoliselt lisanduvad siia ka minu Jaapani autorite raamatud..

Aga mul on peale raamatute ka muud kraami, mis kastide ja kappide sügavustest välja tulevad. Näiteks:

 • 1000-tükiline endiselt kiles ülinunnu kiisudega pusle (Dino)
 • Slytherini müts
 • suurem hulk vihikuid ja mõned märkmikud
 • üks HellBunny kleit
 • peegliga jalatsikapp

Ja muidugi palju muud, rääkimata sellistest igapäevastest kasutuses olevatest asjadest, mida ei tasu kaasa võtta. Igatahes, kui mõni ese sind kõnetas ja tahad oma ostu läbi minu ümberasumist toetada, siis anna teada.

Aga kuhu ja miks ma lähen? Ma lähen Jaapanisse inglise keelt õpetama ja eesti kultuuri tutvustama.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s